Projektet Nordic Lights visar vägen för framtidens varumärkesbyggande för städer och regioner i Norden.
Välkommen att delta!
14 svenska platser är redan anmälda:
Blekinge, Borlänge, Enköping, Gävle, Sala, Skellefteå, Skövde, Sundsvall, Trollhättan, Umeå, Åre, Örebro, Örnsköldsvik, Östersund
Nordic Lights
Fullständig projektinformation:
NordicLights-Eng
NordicLights-Swe
Anmäldningsavgift: 3 000 Euro (Exklusive eventuell moms)
Full access till projektets konferenser, casestudier och slutlig verktygslåda.
Tre personer från varje deltagande plats kan delta på konferenser.
Fem personer kan delta i digitalt forum.
Option: Ett seminarium kan genomföras hos er för platsens intressenter. Kan bokas i projektets inledningsskede eller senare.
Anmälan: Anmälningsformulär
Sista anmälningsdag är 30 april.
Mer information: E-post to Per Ekman, Tendensor
Projektperiod: Maj 2019 till januari 2020.
Early Bird: Konferens i Umeå 9-10 maj.
Sex utmaningar som startpunkt för Nordic Lights
Fånga platsens unika DNA
Hur klargöra platsens särart och omvandla det till en stark varumärkesstrategi?
Ta position i en föränderlig värld
Hur kan platser utveckla unika och kreativa erbjudanden till omvärlden?
Involvera platsens aktörer
Hur involvera invånare och näringsliv i platsens varumärkesbyggande?
Leda & koordinera varumärkesbyggandet
Hur kan ett långsiktigt varumärkesbyggande ledas och koordineras?
En digital marknadsföring
Hur kan en nyskapande digital platsmarknadsföring ta form?
Attrahera talang och investeringar
Hur kan varumärkesbyggandet bidra till att talang och investeringar attraheras?
Det här får du som deltagare
Påverka projektets fokus
Genom intervju och enkät klargörs de utmaningar som ni möter i ert varumärkesbyggande. På så sätt blir val av case och verktyg maximalt anpassade utifrån deltagarnas samlade behov.
Tillgång till case & intervjuer
Initiativ från alla nordiska länder kommer att granskas. Casestudier skapas som ni har full tillgång till. Intervjuer görs med personer som varit djupt involverade i praktikfallen.
Två konferenser för erfarenhetsutbyte
Under hösten 2019 arrangeras två nordiska konferenser för erfarenhetsutbyte och co-creation . Upp till tre personer från varje deltagande plats kan medverka. Casepresentationer blandas med aktivt erfarenhetsutbyte.
Nordiskt nätverk av varumärkesbyggare
Projektet ger dig tillgång till värdefulla kontakter med andra nordisk städers ledande varumärkesbyggare. Vi kommer aktivt att öppna upp dörrar för ett långsiktigt nordiskt erfarenhetsutbyte.
Digitalt Community för enkel kommunikation
Fem personer från varje deltagande plats är välkomna att delta i projektet digitala community och kan på så sätt ta del av case och onlinedialog. Ett komplement till de fysiska mötena.
Handbok: Nordic Place Brand Management
Som resultat av projektet skapas en unik handbok fylld med praktiska metoder och verktyg, direkt tillämpliga på era utmaningar i platsens varumärkesbyggande. Ni lyfts fram i handboken som medskapare.
Option: Seminarium på hemmaplan
Samla dina intressenter på hemmaplan för att ta del av projektets slutsatser och verktygslåda. Seminariet kan arrangeras under eller efter projektet med upp till 15 personer.
Early Bird: Konferens i Umeå, 9-10 maj
Anmäl er innan 30 mars och delta i projektets vårkonferens i Umeå den 9-10 maj. Här börjar resan mot en gemensam verktygslåda för ett nordiskt varumärkesbyggande.
Låt oss lära av de bästa, men också tänka helt nytt.
Nordic Lights ska lyfta fram framgångsrika initiativ i ljuset och omvandla lärdomarna till verktyg. Vi kommer att studera platsaktörer som lyckats synliggöra unika värden och att marknadsföra sig i en föränderlig värld. Sex källor ger tillsammans ny kunskap i projektet:
- Varumärkesinitiativ med lyskraft
Casestudier kommer att genomföras där vi verkligen försöker tränga bakom fasaden och hitta nycklarna till framgång. Casen hittar vi bland både små och stora platser i alla nordiska länderna.
- Intervjuer med nyckelpersoner
Intervjuer kommer genomföras med ledande personer bakom varumärkessatsningar och med de som av andra skäl kan bidra med nytänkande. Som deltagare i projektet får du direkt tillgång till intervjuresultaten. Projektdeltagarnas egna lärdomar Med all säkerhet har ni erfarenheter av varumärkes-byggande som kan spela en stor roll för projektet. Du väljer vad du vill dela med dig av, men vi uppmuntrar ett öppet erfarenhetsutbyte mellan deltagarna.
- Nationell och internationell utblick
I Norden och på andra håll i världen växer det fram värdefull forskning och praktik som kan spela en roll i projektet. Därför kommer vi aktivt att presentera några framväxande synsätt som påverka vår gemensamma verktygslåda.
- Tendensors kunskapsbas
Som processledare för en lång rad platsers varumärkessatsningar finns insikter att dela. Tendensors kunskaper om talangattraktion, destinationsutveckling och investeringsfrämjande tillvaras.
- Co-creation (på konferenser och online)
Under projektperioden arrangeras flera konferenser för erfarenhetsutbyte och co-creation. Ett digitalt community finns för onlineutbyte. På så sätt föds nya insikter och nya verktyg tar form.